« Tekenen als hobby - b… | Blog | Fantasy figuren »

Tekenen op de computer

Tekenen op de computerJe kunt tekeningen scannen om ze daarna te bewerken, maar je kunt ze ook gelijk tekenen met een tekentablet. Tekentablets worden steeds beter en steeds goedkoper. Daarom zijn er steeds meer tekenaars die dit medium gebruiken voor het tekenen van allerlei projecten.

Het tekenen met een tekentablet vraagt enige gewenning maar als je het onder de knie hebt dan zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Er zijn veel goede, gratis programma's om mee te kunnen tekenen beschikbaar. Op de pagina "Software" staan een paar programma's vermeld.

Digitale tekeningen vindt je tegenwoordig bijna overal. Er zijn tekenaars die echte digitale kunst maken, maar je kunt ook denken aan reclame, computerspelletjes, tekenfilms e.d.

Stilleven Palette
  wpClipart

Digitale technieken geven tekenaars nieuwe mogelijkheden...

Er is ook gratis software te krijgen om 3D afbeeldingen te genereren. Dit wordt vaak gedaan door een serie opdrachten aan het programma mee te geven. Maar de afbeeldingen gemaakt / bewerkt op deze manier kunnen soms ontzettend leuke resultaten opleveren.

Gratis Cad en 3D software kun je vinden op de "Freeware pagina"

Tekenen op de computer Door: Stephen Clark

Ook kun je met computers animaties maken. Dit kan variëren van simpele animated GIF's tot 3D tekenfilms.
bron: fg-a.com

Veel kinderen zitten graag achter de computer. Sommigen kunnen met de eenvoudigste tekenprogramma's soms ontzettend leuke dingen doen. Zelfs met een simpel tekenprogramma zoals Paint, wat standaard bij Windows wordt meegeleverd, kunnen ze leuke tekeningen maken.

Hieronder zie je een tekening gemaakt met Paint en het is daarna een poosje gebruikt als bureaublad achtergrond.

Bureaublad achtergrond

Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.