« Software | Blog | Gratis boek: Leren te… »

Superhelden tekenen

Superheld Superhelden spreken vaak tot de verbeelding van velen.  Ze hebben heldenmoed, durf en daadkracht. Superhelden komen voor in strips, films en televisieseries. Bekende helden zijn natuurlijk Superman, Batman en Spiderman.

De kostuums van de meeste superhelden zijn meestal bedoeld om hun een uniek uiterlijk te geven, soms hebben de kostuums ook specifieke onderdelen met extra functies. Doordat ze vele verschillende soorten krachten, kleding en wapens kunnen hebben zijn ze ontzettend leuk om te tekenen.

.

Houding

Als je superhelden wilt tekenen, let dan vooral op de houding. Als je tekeningen van superhelden in stripboeken bekijkt, dan zul je zien dat ze vaak worden ze getekend in een houding die niet natuurlijk overkomt. Gebalde vuisten, borst en kin vooruit en de benen enigszins uit elkaar. Vaak wordt dit gedaan om het figuur kracht uit te laten stralen. Want vergeet niet: superhelden zijn fit, actief , en ze hebben superkrachten. Laat dit dus ook zien in de tekening die je zelf tekent!

     
Batman
Superman
Dark knight
    Door: Tonny Sulmann

Gemeenschappelijkheden

Superhelden hebben vaak een aantal kenmerken en karakteristieken gemeen.
Denk hierbij aan :

  • Bovenmenselijke krachten en mogelijkheden
  • Ze hebben een kostuum en bijzondere wapens
  • Superhelden proberen hun ware identiteit verborgen te houden
  • Bestrijden het kwaad en beschermen het goede.

Proporties

De lichaam proporties van superhelden zijn natuurlijk vaak iets anders dan bij de doorsnee mens. Omdat ze sterk moeten overkomen hebben ze vaak een atletisch uiterlijk. Omdat op het internet natuurlijk veel afbeeldingen te vinden zijn van sporters, is het relatief eenvoudig om eens de proporties van bodybuilders, atleten en andere sporters te bestuderen.  

Video: Batman tekenen ( Engelstalig )

Superhelden tekenen 

Bestudeer stripboeken en bekijk films, laat je inspireren en teken veel. Veel plezier en succes met het tekenen van je favoriete superheld!

Zie ook : Fantasy - figuren

Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.