« Vlakke en ruimtelijke… | Blog | Kleuren voor volwasse… »

Driedimensionaal tekenen als hobby

3D penEen 3D printer pen is een fantastich product waar menig creatieveling warm voor zal lopen. Met de 3D pen print je met plastic, dit plastic koelt snel af en hard uit waardoor u prachtige creaties kan maken.

Iedereen kan (na een beetje oefenen) mooie creaties maken met een 3D printer pen. Met de 3D print pen kan je bijna alles maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van simpele voorwerpen tot complexe bouwwerken, het kan allemaal.

Het onderstaande artikel is geschreven als een korte inleiding tot het 3D tekenen door 3Dpenstore.nl
 

Leuk en ontspannend

Tekenen kan erg leuk en ontspannend zijn. Van niks, iets op papier zetten kan je enorm veel voldoening geven. Maar wat als je geen papier meer nodig hebt? Dat je zomaar in de lucht kunt tekenen. Dat kan met de 3D print pen of printerpen. En ik wil je graag laten zien wat je met een 3D pen kan maken.
  

Wat is een 3D pen?

Tekening 3D PenAllereerst wil ik je even introduceren in de wereld van de 3D pen. Een printerpen is een 3D printer maar dan in handformaat. De pen gebruikt plastic vullingen in de vorm van lange plastic draden, ook wel filamenten genoemd.

De ingebouwde motor voert de filamenten door de pen heen waarna het plastic in vloeibare vorm aan de punt uit de 3D print pen komt. Dit plastic hard nadat het de pen heeft verlaten snel uit. Zo kan je dus letterlijk tekenen in de lucht.
 

3D tekenen met de printerpen

De kracht van de 3D printer pen is dat je niet meer twee dimensionaal bezig bent op papier. Je kunt jouw ontwerp laten opstijgen van een A4tje wat een hele nieuwe manier van tekenen geeft.

Om dit te bereiken zal je wel wat ervaring moeten opdoen. Maar na wat oefenen kan je de mooiste creaties maken die zo op de schoorsteenmantel kunnen staan.
 

Oefeningen met een 3D pen

Eiffeltoren 3D TekenenOm met een 3D pen te leren tekenen kan je het beste wel op papier beginnen. Teken bijvoorbeeld jouw favoriete cartoon of een andere vorm die je prettig vindt om te tekenen.

Op deze manier krijg je het gevoel in de temperatuur afstelling en print snelheden.

De volgende stap is om nog steeds iets in 2D tekenen wat je later kan ombouwen tot een 3D ontwerp. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Door deze sketch 4 keer over te tekenen heb je alle 4 de zijdes van de Eiffeltoren. Gebruik hierna de 3D pen om de verschillende zijdes aan elkaar te plakken en voila: Je hebt je 1ste 3D tekening gemaakt. Als je nu de smaak te pakken hebt met het tekenen met de 3D print pen dan kan je aan de slag om echt driedimensionaal te tekenen.
  

Advertentie

3D Print Pen

   
Met deze 3D print pen maak je nu al jouw tekeningen in 3D formaat! De lichte en comfortabele 3D pen werkt met ABS en PLA filamenten/draden. Door een geïntegreerd koelsysteem in de pen hardt dit materiaal al in de pen zelf uit. De temperatuur kan door middel van een knop worden aangepast. Iedere kleur draad heeft namelijk een ander smeltpunt. Naast dat je zelf tekeningen kunt maken, kun je ook bestaande dingen bijwerken. De 3D print pen kan ook een oplossing bieden voor het maken van reparaties op bestaande objecten! Tekenen krijgt ineens een heel andere dimensie.

Laat je ontwerp loskomen van het papier!

Laat je ontwerp loskomen van het papier en teken je creaties in de lucht naar ongekende hoogtes.3D tekenpen

Met de 3D pen gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Kijk maar eens wat andere kunstenaars al hebben gemaakt in onze 3D pen top 10

Sommige mensen worden met een printer pen een echte kunstenaar en verbazen met hun kunstwerken.

Ook vinden kinderen het geweldig om te tekenen of te knutselen met de 3D print pen. Zij stimuleren hiermee het creatieve vermogen in plaats van dat zij voor een computerscherm hangen. Wilt u dus een creatieve hobby voor uw kinderen dan is de printer pen een aanrader. Wel raden wij aan om kinderen onder de 12 jaar onder toezicht van een volwassenen te laten spelen met de pen.
 
Ben je benieuwd geworden naar de printerpen? Kijk dan eens op de website van 3Dpenstore.nl | De specialist van de Benelux in 3D pennen

Een 3D printer pen kan ook gebruikt worden voor reparaties. Als een plastic voorwerp is gebroken dan kunt u deze repareren met het plastic van een 3D pen. In dit geval gebruikt u de printerpen als een soort soldeerbout of lijmpistool. Erg handig voor de klusjesman in huis.

Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.