Materialen

PotlodenHet meest gebruikte materiaal om te tekenen is tegenwoordig natuurlijk het potlood. Potloden heb je in vele merken, soorten, kleuren en hardheden. De hardheid van potloden word uitgedrukt in een combinatie van cijfers en/of letters. 9H tot H - F - HB - B tot 9B, waarbij 9H zeer hard is en  9B zeer zacht.

Lees meer...Dick Rink - illustrator

Dick RinkDick Rink is een schilder en illustrator uit Goeree-Overflakkee. Hij heeft een voorkeur voor het illustreren van kinderboeken.

Binnen een project waarbij hij schrijvers uitdaagt om bij een aantal vaste illustraties een kinderboek verhaal te schrijven zijn inmiddels 2 gratis e-boeken ontstaan.  De boeken heten "Stan" en "Wally weet niet wat hij is".

Lees meer...Gratis boek: Leren tekenen met gevoel - John Baselmans

Leren tekenen met gevoelJohn Baselmans is dit boek gaan schrijven omdat hij meent dat iedereen kan tekenen, schilderen of welke kunstvorm dan ook kan beoefenen. Hij wil in dit boek het tekenen uitlichten omdat, dat het eerste is wat je als kind onderneemt. Ik kan niet tekenen want…… en dan komt er een waslijst van excuses. Maar het is niet alleen maar bang zijn. Bang ook voor dat grote witte vlak wat gevuld behoord te worden. Bang dat anderen het ‘niet mooi’ gaan vinden!

Het is een gratis boek met voorbeelden, opdrachten, lessen en tips. Het is een boek dat inspireert. John: " Wij hebben allemaal de gave om te tekenen of welke tak van de kunst maar ook uit te oefenen. "

Lees meer...Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.