Ontwerp een boekenkaft wedstrijd

kaftontwerpwedstrijdBen jij helemaal gek van ontwerpen op de computer, illustreren en tekenen? En zou jij  willen dat JOUW ontwerp op de voorkant van een boek komt?  DOE DAN MEE AAN DEZE WEDSTRIJD! Alle Jongeren/kinderen ouder dan 11 en jonger dan 19, mogen meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Deadline eind dit jaar.

Roos Boum, is auteur. En ze heeft samen met vier jongens en meiden 12-15 jaar een avonturenjeugdroman die zich afspeelt in India geschreven: Het Verborgen Paleis Van Narada (12-15 jr). Het is een bijzonder boek want de lezer kan zelf kiezen hoe het boek afloopt. Behalve dingen als liefde en keuzes maken, komt in dit boek o.a. de plastic soep aan bod. Door middel van dit boek probeert ze tieners nieuwsgierig te maken naar dit onderwerp en hoop zo een stukje bewustzijn neer te zetten.

Behalve dat het boek samen met haar geschreven is door tieners, gaat ook de kaft door jeugd/jongeren ontworpen worden.

Lees meer...Hoe wordt een potlood gemaakt?

koh-i-noor-potlodenEen van de meest gebruikte materiaal om te tekenen is natuurlijk nog steeds het potlood. Potloden heb je in vele merken, soorten, kleuren en hardheden.

Een potlood bestaat uit een stift, gemaakt van een mengsel van grafiet en klei, met een houten omhulsel. Het hout moet zacht en sterk zijn en mogen er geen scheuren of nerven in zitten. Ook moet het hout licht zijn, want met een zwaar potlood is het natuurlijk moeilijker schrijven. Het hout dat hier het beste aan voldoet is cederhout.

Lees meer...Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.