Gratis ebook: Hoe kom je aan inspiratie?

Inspiratie

Gratis ebookje

Hoe kom je aan inspiratie? En hoe maak je van creativiteit een dagelijkse gewoonte? Wat heb je nodig om dagelijks je creativiteit op gang te helpen?  Niet veel!  In een gratis ebookje van Gertrude Steenbeek krijg je antwoord op deze vragen en meer. Ook bij jou kan de creativiteit gaan stromen!

Lees meer...Minecraft tekenen

Minecraft wereldMinecraft is een populair sandbox-bouwspel, in de Minecraft wereld wordt alles opgebouwd uit blokken. Elk soort blok heeft zijn eigen eigenschappen. Deze blokken zijn de materialen en grondstoffen waarmee je een eigen wereld kunt bouwen. Met deze blokken kunnen kun je de meest fantastische dingen maken. Als je iets wilt tekenen uit deze wereld zal het onderwerp dus opgebouwd moeten worden uit vierkanten of kubussen.

Lees meer...


Gebruikte Tags: , , , ,

Ontwerp een boekenkaft wedstrijd

kaftontwerpwedstrijdBen jij helemaal gek van ontwerpen op de computer, illustreren en tekenen? En zou jij  willen dat JOUW ontwerp op de voorkant van een boek komt?  DOE DAN MEE AAN DEZE WEDSTRIJD! Alle Jongeren/kinderen ouder dan 11 en jonger dan 19, mogen meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Deadline eind dit jaar.

Roos Boum, is auteur. En ze heeft samen met vier jongens en meiden 12-15 jaar een avonturenjeugdroman die zich afspeelt in India geschreven: Het Verborgen Paleis Van Narada (12-15 jr). Het is een bijzonder boek want de lezer kan zelf kiezen hoe het boek afloopt. Behalve dingen als liefde en keuzes maken, komt in dit boek o.a. de plastic soep aan bod. Door middel van dit boek probeert ze tieners nieuwsgierig te maken naar dit onderwerp en hoop zo een stukje bewustzijn neer te zetten.

Behalve dat het boek samen met haar geschreven is door tieners, gaat ook de kaft door jeugd/jongeren ontworpen worden.

Lees meer...Hoe wordt een potlood gemaakt?

koh-i-noor-potlodenEen van de meest gebruikte materiaal om te tekenen is natuurlijk nog steeds het potlood. Potloden heb je in vele merken, soorten, kleuren en hardheden.

Een potlood bestaat uit een stift, gemaakt van een mengsel van grafiet en klei, met een houten omhulsel. Het hout moet zacht en sterk zijn en mogen er geen scheuren of nerven in zitten. Ook moet het hout licht zijn, want met een zwaar potlood is het natuurlijk moeilijker schrijven. Het hout dat hier het beste aan voldoet is cederhout.

Lees meer...Paarden tekenen - handige tips

Paarden tekenenHoe teken je een paard? Hoe zorg je dat de verhoudingen blijven kloppen? Hoe teken je een paard in beweging? Vaak is het tekenen van een paard een geweldige uitdaging. Daarom in dit artikel een aantal video's met handige tips van Lineke Lijn voor het tekenen van paarden. Voor de beginnende en half gevorderde tekenaars. Paarden tekenen kun je leren, oefening baart kunst !

Lees meer...Tais Teng: Hoe teken je een draak ?

Tai TengZijn echte naam is Thijs van Ebbenhorst Tengbergen. Omdat veel mensen die naam niet konden onthouden, gebruikt hij als kunstenaar de naam "Tais Teng". Hij is schrijver, tekenaar en beeldhouwer. Hij geeft lezingen en workshops, zowel voor kinderen ( school en bibliotheekbezoek) als voor volwassenen, ook maakt hij ontwerpen voor boekomslagen, posters, illustraties en websites.

In dit voorbeeld van Thijs laat hij in stappen zien, hoe hij een draak tekend en daarna digitaal uitwerkt.

Lees meer...Materialen

PotlodenHet meest gebruikte materiaal om te tekenen is tegenwoordig natuurlijk het potlood. Potloden heb je in vele merken, soorten, kleuren en hardheden. De hardheid van potloden word uitgedrukt in een combinatie van cijfers en/of letters. 9H tot H - F - HB - B tot 9B, waarbij 9H zeer hard is en  9B zeer zacht.

Lees meer...Dick Rink - illustrator

Dick RinkDick Rink is een schilder en illustrator uit Goeree-Overflakkee. Hij heeft een voorkeur voor het illustreren van kinderboeken.

Binnen een project waarbij hij schrijvers uitdaagt om bij een aantal vaste illustraties een kinderboek verhaal te schrijven zijn inmiddels 2 gratis e-boeken ontstaan.  De boeken heten "Stan" en "Wally weet niet wat hij is".

Lees meer...Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.