Gratis boek: Leren tekenen met gevoel - John Baselmans

Leren tekenen met gevoelJohn Baselmans is dit boek gaan schrijven omdat hij meent dat iedereen kan tekenen, schilderen of welke kunstvorm dan ook kan beoefenen. Hij wil in dit boek het tekenen uitlichten omdat, dat het eerste is wat je als kind onderneemt. Ik kan niet tekenen want…… en dan komt er een waslijst van excuses. Maar het is niet alleen maar bang zijn. Bang ook voor dat grote witte vlak wat gevuld behoord te worden. Bang dat anderen het ‘niet mooi’ gaan vinden!

Het is een gratis boek met voorbeelden, opdrachten, lessen en tips. Het is een boek dat inspireert. John: " Wij hebben allemaal de gave om te tekenen of welke tak van de kunst maar ook uit te oefenen. "

Lees meer...Superhelden tekenen

Superheld Superhelden spreken vaak tot de verbeelding van velen.  Ze hebben heldenmoed, durf en daadkracht. Superhelden komen voor in strips, films en televisieseries. Bekende helden zijn natuurlijk Superman, Batman en Spiderman.

De kostuums van de meeste superhelden zijn meestal bedoeld om hun een uniek uiterlijk te geven, soms hebben de kostuums ook specifieke onderdelen met extra functies. Doordat ze vele verschillende soorten krachten, kleding en wapens kunnen hebben zijn ze ontzettend leuk om te tekenen.

Lees meer...Software

Pencil softwareEr is tegenwoordig veel goede gratis software te verkrijgen voor het maken en bewerken van tekeningen. De software kun je grofweg indelen in de volgende groepen :
- Maken en bewerken van tekeningen.
- Tekeningen en animaties
- 3D afbeeldingen.

Lees meer...Grondbeginselen voor het tekenen

Grondbeginselen tekenen Leren tekenen is niet moeilijk !  Iedereen kan de grondbeginselen voor het tekenen leren met dit boek. Je hebt niet anders nodig dan de wens het te doen en doorzettingsvermogen.

Grondbeginselen voor het tekenen is een praktische gids voor beginners en gevorderden, het bevat duidelijke stap-voor-stap instructies.  Er komen in dit boek veel onderwerpen aan bod : modeltekenen, portretten, dieren, landschappen en stillevens. Ook het maken van een goede compositie en het gebruik van perspectief komen aan bod.  En als extra wordt er een instructie DVD bijgeleverd.

Lees meer...Paarden tekenen - Wilfried van Dokkumburg

Wilfried van DokkumburgDe uit Veenendaal afkomstige Wilfried van Dokkumburg maakt illustraties, en als vormgever denkt hij mee over concept, tekst en vorm.

Hij heeft een boek over het tekenen van paarden geschreven. Het is een tekengids met meer dan 80 illustraties over het paard, de anatomie,skelet, spierstelsel , proporties en typen en verschillende rassen.

Ook verkoopt Wilfried zeer leuke kunstposters, paardenposters en kunst op canvas. Het is een andere oplossing voor die kale wand, die ongezellige kamer of werkplek...

Het onderstaande artikel  "Paarden tekenen" is geschreven door gastblogger Wilfried van Dokkumburg.

Lees meer...Iris Boter - illustrator en schrijver

Iris BoterZe tekent graag met kroontjespen en inkt.Sinds 2001 illustreert en schrijft ze fulltime.Intussen heeft ze al rond de honderd boeken geïllustreerd.

Ze houdt van het gewone leven, de dingen die iedereen mee zou kunnen maken. In het blog "Boterletters" verteld ze over haar leven en werk: schrijver illustrator moeder mens.

Lees meer...De boeken van Andrew Loomis

Andrew LoomisAndrew Loomis (1892–1959) was een Amerikaanse tekenaar en kunst docent.Hij is vooral bekend geworden door een reeks van lesboeken.Met zijn realistische tekenstijl en praktische methodes heeft hij veel kunstenaars beïnvloed.

In zijn boeken vindt je veel stap-voor-stap voorbeelden.Meestal worden de voorbeelden en oefeningen op een leuke manier gebracht.Hierdoor gaan deze boeken nooit vervelen, ze bevatten een schat aan informatie voor elke tekenaar.De teksten doen natuurlijk wel wat ouderwets aan, maar voor zowel de beginnende als de gevorderde tekenaar bevatten deze boeken nog steeds een schat aan informatie.

Lees meer...Escher - Onmogelijke objecten en bijzondere werelden

EscherMaurits Cornelis Escher was een Nederlandse kunstenaar die vooral bekend is geworden door zijn bijzondere stijl van tekenen.Hij tekenende vaak onmogelijke objecten en bijzondere werelden.Escher was als kind al zeer goed in tekenen.Tijdens zijn jeugd kreeg hij les van de kunstenaar Jessurun de Mesquita.
  
Tekenen is bedrog en Escher wilde vooral verwondering bij de kijker opwekken.Met tekenen kun je onmogelijke dingen laten zien.Iets waar Escher zeer goed in was.

Lees meer...Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.