Boeken - Algemeen


Teken het!
Lijkt het jou leuk om te tekenen, maar ben je bang dat je niet kunt tekenen? Of weet je niet wat je moet tekenen?
Dan heb je het juiste boek in handen!
Iedereen kan tekenen. Het is een kwestie van durven.
De auteurs laten in dit boek vol enthousiasme zien hoe leuk het is om alledaagse dingen op papier te zetten. Hierbij maken ze gebruik van diverse tekentechnieken. Bestudeer bijvoorbeeld een schaaltje bonbons en speel met de schaduw, teken een hoogspanningskabel in het juiste perspectief, zet een vliegend insect op papier en leef je uit met doodles onder een telefoongesprek. Het levert de leukste resultaten op! In totaal 100 x creatieve inspiratie waarbij diverse (teken)materialen gebruikt worden. Haal al je creativiteit uit de kast en... teken het!


Tekenen En Schilderen Over Het Oude Egypte
Het oude Egypte heeft ons veel nagelaten, het spreekt nog steeds tot de verbeelding. In de tijd dat de farao's grote ingewijden waren, is er een enorme bloei van de Egyptische cultuur geweest. Het raakt in ons nog steeds het mystieke denken aan.
In deze tijd is de belangstelling voor dit enorme land met zijn piramides, tempels, grote beelden, reli'fs en koningsgraven een enorme inspiratiebron. De grote kunstenaars van destijds laten een schat aan kunstwerken na, die zo eigen zijn aan Egypte.


Tekenen met houtskool, krijt en sanguine
Het doel van dit boek is om beginnende kunstenaars in te wijden in de techniek van het tekenen met houtskool, krijt en sanguine. Het tekenen met deze materialen is essentieel om u vertrouwd te maken met om het even welke artistieke discipline. De technieken waarmee ze kunnen worden gehanteerd, en de verschillende manieren waarop ze kunnen worden vermengd en weggeveegd, zorgen ervoor dat ze uitermate geschikt zijn voor de beginnende kunstenaar.


Zo Leer Je Tekenen
In dit boek geeft de bekende Utrechtse auteur een handleiding voor het tekenen van mens, dier en landschap.
Er wordt uit liefhebberij zeer veel getekend. Sommigen leren het onder leiding, anderen - en waarschijnlijk de meesten - doen het op eigen houtje. Voor beide groepen liefhebbers heeft Tjomme de Vries dit aantrekkelijke informatieve boekje samengesteld.


Ontwerpen Met Landschap
ONTWERPEN MET LANDSCHAP is een unieke zoektocht naar de geheime codes van het landschap. Meer dan 600 tekeningen bieden nieuw inzicht in de vormrijkdom van heel verschillende landschappen, variërend van villa's en polders tot metropolen. Spelenderwijs wordt een overzicht gegeven van talloze nieuwe manieren van kijken, onderzoeken en ontwerpen met behulp van tekeningen.
ONTWERPEN MET LANDSCHAP kan worden gelezen als een handleiding met talloze inventieve combinaties van kennis en vaardigheid.

Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.