Boeken - Mandala


Beginnen met mandala-tekenen en -ontwerpen
Iedereen die een potlood kan hanteren, kan zijn eigen mandala's maken, want creativiteit en zelf ontwerpen is een vermogen dat ieder mens in zich heeft.
Dit boek begeleidt je ècht stap voor stap en helpt je mogelijk over je laatste schroom heen om aan de slag te gaan. De tekst wordt met veel illustraties ondersteund.


Mandala's tekenen voor de beginner
Dit boek is bedoeld voor diegenen die zelf met het tekenen en ontwerpen van mandala's willen beginnen en om welke reden dan ook geen cursus willen of kunnen volgen. Door middel van dit boek kun je geheel zelfstandig aan de slag gaan. De nadruk ligt op het technische gedeelte van het mandalatekenen: hoe je begint en wat de mogelijkheden zijn.
Door gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen en voorbeelden zal iedereen die zichzelf beschrijft als ongeoefend tekenaar, toch leuke resultaten kunnen bereiken. Pas als je een les volledig in je vingers hebt, ga je door naar de volgende, om zo het geleerde van de vorige les(sen) verder uit te werken. Ervaar ook de magische werking van de mandala door er nu mee aan de slag te gaan!


Kleur in je mandala
Aan de hand van eenvoudige voorbeelden leer je de door jou ontworpen mandala's nog mooier in te kleuren. Direct naast de pagina met het kleurvoorbeeld vind je steeds een oefening waarin je wordt uitgenodigd zelf stap voor stap het voorbeeld te volgen. Velerlei technieken worden aangereikt zoals schaduw- en diepte-effecten, kleuraccenten, lichtval, het opbouwen van kleur en gesluierd kleuren. Op veel vragen over het inkleuren van zelfontworpen mandala's vind je in dit boek een antwoord.


Werkboek zendala's tekenen
Handleiding voor het leren tekenen van mandala's.Duidelijke uitlegtekeningen ondersteund door vele voorbeelden.Minimale benodigdheden: kleurpotlood, passer en liniaal.Opbouw van eenvoudig tot meer ingewikkelde mandala"s.Alle basisvormen worden uitgebreid behandeld.Voorzien van veel inspirerende voorbeelden.


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.