Boeken - Striptekenen


Stripfiguren Tekenen
De befaamde aantrekkingskracht van het stripverhaal op jong en oud: STRIPFIGUREN TEKENEN is een praktisch instructieboek dat stapsgewijs de kunst van het striptekenen onthult en zo de wereld van de strip toegankelijk maakt voor zowel professional als hobbyist. Uitgaand van eenvoudige basisvormen die iedereen kan tekenen, toont de auteur hoe met enkele simpele aanwijzingen al een echte stripfiguur ontstaat. Daarna worden geleidelijk houding, emotie en karakter aangebracht. Tot in de kleinste details wordt het stripfiguur belicht. Handen, voeten, ogen en oren, baarden, snorren, brillen en kleren, maar ook emoties las lachen en huilen, of bewegingen als rennen en spelen of innig slapen; het staat er allemaal in alle mogelijke vormen in.


Manga voor beginners
Manga voor beginners is een standaardwerk voor het tekenen van manga. In eenvoudige stappen wordt uitgelegd hoe je de figuren uit de Japanse comics op papier zet. Van deze titel zijn in Amerika al honderdduizenden exemplaren verkocht.


Helden en schurken
In dit boek worden aanwijzingen gegeven voor het tekenen van hoofden en gezichten van Manga figuren - zowel heldhaftige jongens en meisjes als slechteriken. Ontdek zelf hoe eenvoudige veranderingen in een gezicht een vrolijk, vriendelijke persoon kunnen veranderen in een gemeen personage, en een onschuldige schoonheid in een sluwe intrigante.


Striptekenen met zusje
Gerrit de Jager is niet alleen bekend van de familie Doorzon, maar de laatste jaren vooral van Zusje. Zusje begon in 1999 als dagelijkse strip in Trouw, en staat sinds 2001 wekelijks in Margriet. In Striptekenen met Zusje leren jonge kinderen het striptekenen van Zusje zelf.
Zusje en haar kat lijkt het helemaal niet makkelijk om zelf strips te tekenen. Maar als op een dag hun tekenaar op reis moet, zijn ze niet van plan wekenlang niets te beleven. Zusje besluit zichzelf te tekenen. En dat blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als ze dacht.

Gerrit de Jager brengt kinderen op een bijzonder geestige manier de kneepjes van het vak bij. Hij leert ze niet alleen hoe je eenvoudig mensen, dieren, voertuigen en voorwerpen tekent, maar ook hoe je een verhaaltje schrijft, en hoe je een grap bedenkt. Kinderen kunnen meteen zelf aan de slag.

Gerrit de Jager (1954) is Nederlands populairste striptekenaar. Hij is onder andere bekend van De Familie Doorzon, Roel en zijn beestenboel, Liefde en Geluk en natuurlijk Zusje.

Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.