Dieren - Honden

Honden zijn populair en veel hondenliefhebbers hebben een speciale band met hun hond. Veel eigenaren zien hun hond als een echte vriend en kennen natuurlijk het uiterlijk en karakter van hun hond.
 
Omdat honden zo veel voorkomen als huisdier weten veel mensen hoe een hond van een bepaald ras er uitziet en wat de kenmerken van de diverse rassen zijn. Dit zorgt ervoor dat het maken van een natuurgetrouwe tekening van een hond vaak geen makkelijke opgave is.

Boxer

Annie Grooters

 
Probeer als het kan de hond die je wilt natekenen in zijn natuurlijke omgeving te zien. Elk ras heeft zijn uiterlijke kenmerken maar elke hond heeft zijn eigen karakter. Kijk goed hoe de hond en de mensen waar hij mee leeft, met elkaar omgaan en probeer iets van die natuurlijke sfeer in je tekening te vangen.
  

  pdClipArt.org

 
Soms kun je de hond niet in zijn natuurlijke omgeving zien, maar moet je van foto natekenen. Probeer dan ( indien mogelijk ) meerdere foto's te verkrijgen zodat je een goed mogelijk beeld van de hond, karakter en zijn bouw krijgt.

Ook zou je kunnen proberen andere honden van hetzelfde ras dat je wilt gaan tekenen te bestuderen. Meestal hebben honden van bepaalde rassen gemeenschappelijke karaktertrekken.
Kenmerken van sommige rassen kunnen zijn :
- Speels.
- Waakzaam.
- Vriendelijk.
- Druk.
enz ...

Het is goed om de lichaamsbouw en kenmerken van honden te bestuderen zodat je geen al te statische tekeningen krijgt.

Pointer
 


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.