Dieren - Huisdieren

Elk dier heeft zijn eigen karakteristieke bewegingen, bouw en karakter. Dat maakt het tekenen van dieren iets lastiger dan je in eerste instantie zou denken. En omdat de meeste dieren nu eenmaal veel bewegen moet je het dier meestal vrij snel tekenen.
Tekenen-hondTekenen-duifTekenen-EendTekenen-Koala

Tekenen-poesHet is niet nodig om een grondige kennis te hebben van de anatomie van dieren. Belangrijker is het dat je het dier kunt opdelen in basisvormen met de goede proporties en vandaar uit begint te werken. Je kunt basisvormen van de dieren die je wilt tekenen het beste eerst bestuderen door gebruik te maken van foto's en voorbeelden.

Tekenen van levende voorbeelden is essentieel, zelf als je meestal vanaf foto's werkt. Om effectief te werken kun je een schetsboek gebruiken, houd dit schetsboek voor jezelf en laat het niet aan anderen zien. Op deze manier ben je veel sneller geneigd om zomaar wat te schetsen, dit komt het toepassen van spontaniteit in je werk meestal zeker ten goede.
Ook mislukte tekeningen horen bij je leerproces!
Giraffe-potlood
Een dierentuin is natuurlijk een prima plek om tekeningen van verschillende dieren te maken.

Tekenen-impala Tekenen-impala

 
Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat het gereedschap om te tekenen praktisch moet zijn om te vervoeren. Probeer ook eens schetsen te maken die je later kunt uitwerken,desnoods gecombineerd met enkele foto's. 

Alpaca chimpanzee

    .


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.