Landschap - Introductie

LandschapTekenen van een landschap gaat niet zonder kennis van perspectief. Vertrouw nooit op wat je denkt te weten van een onderwerp maar bekijk het goed en meet de verhoudingen.

Een eenvoudig onderwerp kan je helpen om ervaring op te doen in het opzetten van een goede compositie en het leren omgaan met perspectief. Probeer eerst schetsen te maken van wat je ziet totdat je een leuke compositie gevonden hebt. Als je van plan bent om de schetsen thuis uit te werken maak dan aantekeningen op de schetsen.Dit kan gaan over de vorm en kleur of andere belangrijke zaken van de te tekenen objecten en onderwerpen.

 
High Key

Creatief omgaan met wat je ziet kan soms leuke resultaten opleveren. Probeer eens iets anders dan een standaard compositie of kleurgebruik.

Een leuk voorbeeld hiervan is gemaakt door Hans van Halteren, het is een tekening van een strand in Indonesië. Het bijzondere aan deze tekening is dat het getekend is om het effect "High Key" te verkrijgen. Fotografen gebruiken deze techniek vaak om een extreem contrast op te kunnen wekken. Dus veel wit en veel zwart en weinig tussen kleuren (grijs). 

High Key    Hans van Halteren
 
Compositie
Voorkom dat een saaie compositie. Durf te experimenteren met kleur, compositie, materialen en ongebruikelijke teken technieken. Let goed op de plaatsing van de belangrijke objecten. Breng een tekening tot leven door te laten zien dat de wind waait, dat er een storm in aantocht is of dat de zon schijnt.
 Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.