Striptekenen - Manga

Manga-1Manga is een uit Japan afkomstige tekenstijl voor strips die inmiddels ook bij ons zeer populair is geworden. Manga komt voor in zeer veel verschillende stijlen met elk hun kenmerkende eigenschappen. Manga-2Zo heb je bijvoorbeeld de vriendelijk ogende Shoujo manga, maar er zijn ook substijlen die Gothic gebruiken, waardoor het er minder onschuldig uit komt te zien.
 
De personages in Manga hebben vaak een slank en aantrekkelijk uiterlijk. Bij de strips voor kinderen hebben de karakters vaak grote sprekende ogen.
 

Nami Manga
onepiecewallpaper.net

Vaak zie je in Manga ook allerlei schattige wezentjes die zeer vreemde krachten hebben. Zowel in de Manga voor kinderen als de meer occulte stijlen voor volwassenen zie je deze wezentjes terug.
 
Een zeer bekende strip waarin zeer veel van dit soort wezens voorkomen is natuurlijk Pokémon.
 
Manga

 
Wat je bijvoorbeeld ook in meerdere stijlen zult kunnen aantreffen zijn de Chibi karaktertjes. Ze lijken zo lief omdat het hoofd en de ogen vaak wat groter getekend wordt dan normaal, daardoor wordt het onschuldige uiterlijk benadrukt. Maar de schattige karaktertjes kunnen soms kwaadaardige trekjes hebben...
 

Manga
 

 
Video: How to draw a Manga girl—slow tutorial (Engelstalig) 


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.