Mensen - Introductie

FiguurtekenenHet lichaam is één van de interessantste dingen om te tekenen. Omdat het lichaam uit zoveel verschillende onderdelen bestaat is het voor veel mensen moelijk om dit te tekenen.

Je kunt het menselijk lichaam tekenen vanaf fotomateriaal, maar het is natuurlijk veel leuker met een levend model.  Als je met een levend model werkt, let dan goed op de tijd. Zorg ervoor dat het model zich prettig blijft voelen, zo zal een ouder persoon vaker rust nodig hebben als een jonger persoon. Meestal zal een tekening naar model meer persoonlijkheid uitstralen dan een tekening naar foto. De tijd die je samen met het model doorbrengt geeft je meer tijd om het model te observeren en om zijn persoonlijkheid over te brengen op de tekening.

Gustav Klimt Da Vinci
  Art Wallpapers

Hoe beter dat je weet hoe het menselijk lichaam werkt hoe eenvoudiger wordt het om een model te tekenen. Bestudeer daarom zoveel als mogelijk ook de lichaamsdelen afzonderlijk.

Benen           oor

Als je mensen gaat tekenen die ergens met bezig zijn dan is het meer van belang om de aktiviteit vast te leggen dan de anatomische details van de personen. Wees altijd taktvol en beleefd als je mensen in het openbaar tekent, want niet iedereen vindt het leuk om geobserveerd te worden.

Meisje         Audreypapa.nl
  


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.