Natekenen

Om te leren tekenen, moet je beginnen met goed te leren kijken. Natekenen kan je leren, ergens beter naar te kijken. Bij natekenen kun je in alle rust oefenen. Durf daarbij fouten te maken en leer van deze fouten. Leer te kijken naar wat je tekent.

Hoe tekenen anderen?
Door het bestuderen van tekeningen gemaakt door anderen, kun je je eigen kennis en vaardigheden vergroten. Het is een goede methode om te leren van het verleden. Let hierbij op materiaal gebruik, kleurstelling etc.

Je hoeft niet altijd een complete tekening of schilderij na te tekenen maar een interessant stukje is soms voldoende. Probeer ook niet altijd exact te kopiëren maar probeer het ook eens in je eigen stijl te tekenen.

Picassonaar Picasso

Bestuderen en natekenen
Het klinkt misschien raar, maar ook het natekenen en bestuderen van kopieën kan zeer leerzaam zijn. Het kan het zeer interessant zijn om bepaalde werken door meerdere kunstenaars te zien getekend. Probeer ook de denkwijze van anderen eigen maken. Waarom heeft de kunstenaar het op die manier getekend?

Levendig resultaat
Natuurlijk kun je ook proberen iets van een goed gelukte foto na te tekenen. Voor een goed resultaat is de kwaliteit van de foto van zeer groot belang. Want wat je niet kunt zien kun je ook niet tekenen. Waar je bij het natekenen van foto's goed op moet letten is, dat het wel een levendig resultaat blijft opleveren. Goed gebruik van schaduw en kleur kan je tekening realistischer en levendiger doen lijken.
             Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.