Dieren - Paarden tekenen

Het paard wordt als een 'edel dier' beschouwd. Als het paard centraal staat in je tekening, probeer dan iets van het karakter van dit edele dier te 'vangen' in je tekening.
 
Mustang    Karin Wallraven

Bij het tekenen van het hoofd van een paard is het meestal het eenvoudigste om te beginnen met de basisvormen. Als de basisvorm naar wens is kun je beginnen met het uitwerken van de details. Kijk goed naar de plaatsing van de ogen, oren, neus en mond.

Paardenhoofd Paardenhoofd-tekenen
Wilfried van Dokkumburg

Probeer als het kan echte paarden te bestuderen, zowel in rust als in stap, draf en galop. Als je gaat schetsen probeer dan vlot en soepel te tekenen.

Paard-basis Paard-schets
Wilfried van Dokkumburg

Een paard heeft sterke benen, is gespierd en heeft ronde vormen. Als je een paard gaat tekenen begin dan met de basisvormen en probeer vooral de verhoudingen direct een beetje goed te krijgen. Let vooral op de plaats van de gewrichten in de benen.
 
Ook is verstandig om iets van de anatomie van een paard te weten. Kennis van de anatomie geeft je meer inzicht in de bouw van een paard en kan je helpen om een realistiche tekening te maken.

Paard
Veel vinden mensen het leuk om een portret van haar/zijn paard te hebben. Dan is een tekening natuurlijk een zeer leuk kado voor de eigenaar van het paard.

Paard Ruud van Unen

 
Maar je hoeft natuurlijk niet alleen paarden op een realistiche manier te tekenen je kunt paarden ook op een andere manier in je tekening verwerken.

Paard   Novoids Paard-basis  Wilfried van Dokkumburg

  
Stapsgewijs een paardenhoofd tekenen


Lineke Lijn geeft in dit eerste deel handige tips, en laat stapsgewijs zien hoe een paardenhoofd getekend kan worden.
 

 


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.