Dieren - Vogels

Vogels zijn relatief eenvoudige dieren om te tekenen. Omdat het lichaam van een vogel bijna geheel bedekt is met veren hoef je niet zo heel veel van de anatomie te weten om een vogel te kunnen tekenen.

De veren van een vogel zijn wel belangrijk voor de tekening. De veren in de staart en vleugels worden pennen genoemd en zijn stug en sterk . Daarnaast zijn er nog de donsveren en de dekveren. De donsveren zitten onder de dekveren en zijn bedoeld als isolatie voor kou en warmte.
 

Vogel Vogel

 
Duiven komen veel voor in Nederland en daarom is het ook vrij eenvoudig om duiven te bestuderen en te tekenen. In Nederland komen zowel tamme als wilde soorten voor.

 
De basisvormen van een vogel zijn eenvoudig. Meestal kun je voor het lichaam en hoofd ovalen gebruiken. Begin eenvoudig en als alle verhoudingen kloppen kun je meer details toevoegen.
 

Duif-1 Duif

 
Vogels kunnen voor mensen ook een symbolische betekenis hebben. De duif staat meestal voor vrede en liefde, maar er zijn ook vogels met een minder leuke symbolische betekenis. Daarom kan het toevoegen van een vogel een bepaalde sfeer oproepen.

Symboliek vogels   FromOldBooks
 


Hobbytekenen.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk het cookiebeleid.